pondělí 17. října 2011

O koľajniciach v diaľke

„Tak som si čítal vaše noviny,“ prihovoril sa mi kedysi počas ranného behania po Nuselských schodoch jeden z mojich milých prenajímateľov bytu na Prahe 2. „Oni sú skôr také protestantské...,“ dodal ku www.krestandnes.cz a konštatoval, že katolíci a protestanti sú ako dve koľajnice idúce popri sebe.
Hneď som dostal nápad na vtipnú repliku a verím, že to bol Duch Svätý, ktorý mi nahral odpoveď: „Lenže keď sa pozriete na koľajnice do diaľky spájajú sa v jednom bode.“ Jeho súhlasné ticho potvrdzovalo tento úkaz. Napokon nie sú ani tak dôležité koľajnice ako smer, ktorým ide vlak a destinácia kam chceme ísť.
Verím v to, že sa cirkev ale i svet ako-taký raz zjednotí v Božom Kráľovstve. Nebude to primárne zrejme zásluha človeka alebo veľmocí. Verím, že to bude vďaka Božej milosti a Jeho Slovu, ktoré nám Duch Svätý v plnosti objasní a pochopíme o čo tu vlastne na zemi vôbec ide. Ježiš Kristus na golgotskom kríži vykúpil ľudstvo spod ťarchy hriechu. On je tým Prostredníkom k Bohu - Stvoriteľovi, ktorého Láska nás všetkých spája. A nie je to len optický klam.

Žádné komentáře:

Okomentovat